Barabás Béla és Somos Judit

Somos Judit

Gyermekkora óta élete legfontosabb része a mozgás, a sport. Táncolt, lovagolt és versenyszerűen vívott. A balettól a jazztáncig a legkülönbözőbb műfajokban képezte, és képezi magát továbbra is. Az argentin tangóval 2001-ben ismerkedett meg. Azóta fellépett többek között a Nemzeti Táncszínház, az Operaház és a Művészetek Palotája színpadán is.

2005-2006 során Buenos Airesben élt, ahol elsősorban Pablo Villarazától és Dana Frígolitól tanult, más nagy mesterek mellett. Mindeközben a Bar Sur esti showjának volt rendszeres fellépő táncosa. 2007-től Budapesten tanít, de azóta is többször visszalátogatott az argentin tangó fővárosába, és több argentin mesterrel is együtt dolgozott.

Barabás Bélával 2010-ben kezdett együtt táncolni, ami táncosként egy új fejezetet jelentett számára. Ekkor találta meg azt a partnert, akivel egy olyan egyedülálló stílus kialakítására törekszenek, ami a zeneiségre, a kreativitásra, a harmóniára és az egymásra irányuló tökéletes figyelemre épül.

Barabás Béla

A harcművészettől a versenyszerű vívásig sok mozgásformában sikeresnek bizonyult. 2007 óta foglalkozik argentin tangóval, 2008 óta folyamatosan külföldön képzi magát tovább rangos szemináriumok, privát órák keretében vezető argentin mestereknél. Többek között Pablo INZA a kortárs tangóról, és Horacio Godoy zeneiségről alkotott szemlélete hatott rá meghatározóan.

Ezen az úton talált rá a Kontakt-Impro Tangóra, arra a stílusteremtő lehetőségre, melyet egy nyitott szellemiségű szakmai partnerrel, Somos Judittal Magyarországon 2010 óta egyedülállóan először kezdtek oktatni. Ezt az innovációt a TRAFÓ (Kortárs Művészetek Háza) 2010 ősze óta támogatja, és biztosít helyet havi rendszerességgel Kontakt-Impro Tangó szemináriumaiknak, szakmai rendezvényeiknek.

Már eddigi rövid  együttműködésük során is felléptek, és tanítottak Európa különböző országaiban (Franciaország, Luxemburg, Olaszország, Ausztria, Németország).

Forrás: contactango.com