Ecsedy Áron

1993-tól tanult latin-amerikai és standard társastáncokat, majd versenyezni kezdett. Eredményei között van országos és regionális bajnoki cím és egy sor dobogós helyezés különböző országos versenyeken. Ebben a műfajban a versenyzést 2001-ben hagyta abba.

1995-től a versenytánc kiegészítéseképpen jazzbalettet, jazztáncot, klasszikus balettet és modern technikákat (Graham, Limón technika valamint kontakttánc) tanult.

1999-től foglalkozik (autentikus) argentin tangóval.

2000-ben táncosként szerepelt a "La casa del amor" c. film nyomán készült 90 perces "Dona Lucrezia háza" c. táncszínházi darabban, amely a Fonó Kultúrházban került bemutatásra az Argentin Tangó Táncszínházzal.

Táncolt a Földi Béla vezette Budapest Táncszínházzal közösen készített előadásban, amely Horvátországban került bemutatásra.

2002-ben (az Argentin Tangó Táncszínház tagjaként) részt vett "Az évszakok Buenos Airesben" c. táncdarab elkészítésében - az elő zenés előadás argentin tangó és kortárs tánc elemeket ötvöz. A darab sikeresen szerepelt fél évig a Magyar Nemzeti Táncszínház műsorán, majd 2004-ben újra műsorra tűzték.

2002-ben döntős helyezést ért el a Dunaújvárosban rendezett Argentin Tangó Világkupán. 2004/5-ben részt vett a Tangó Expressz című új Argentin Tangó Táncszínház produkció elkészítésében-koreografálásában, amely az argentin tangó, a kortárs tánc és más színpadi műfajok még nagyobb mértékű integrációjával kísérletezik, és a Magyar Nemzeti Táncszínházban került bemutatásra - teltház előtt - 2005 januárjában.

Az említett darabokban együtt dolgozott Budai László táncos/koreográfussal, valamint olyan művészekkel, mint Josip Bartulovic, Bánhidi Petra, Kulik Johanna, Dudás Tibor és Vámos Veronika. Alapítója és fenntartója a hazai argentin tangó életet összefogó Milonga.hu weboldalnak.

Hobbiból az argentin tangó és más társastáncok történelmét is tanulmányozza.

Forrás: milonga.hu